Cuisine

Penne rigate cu ciuperci si parmezan


Afara ploua-ninge, ceva intre, chiar daca e aprilie. Pe foc bolboroseste la foc mic o viitoare supa de vita cu taietei de casa. Mi se pare momentul cel mai bun pentru o noua postare, prima dupa o lunga pauza; pauza nemotivata, chiar nu are sens sa caut scuze. In tot acest timp, familia noastra s-a inmultit; nu, inca nu a venit un copil pe lume, dar suntem mai bogati cu un sufletel canin extrem de dragut,  gasit pe strada.

Pitt in the Snow 72dpi

Promit sa nu incerc pe catel toate retetele mele mediteraneene pe care am de gand sa le experimentez in perioada viitoare. Cobai vor fi doar oamenii.

In weekend am pornit la cumparaturi cu gandul la niste clatite cu ciuperci si smantana care sa ne dea pe spate papilele gustative.  Toate in regula, pana am ajuns intr-un magazin cu delicatese italienesti si Christi mi-a atras atentia asupra unor penne rigate frumos colorate. Cum de acum inainte el va fi autorul pozelor postate aici (veti vedea diferenta dintre pozele de acum si cele din postarile trecute) am decis rapid sa renuntam la clatite si sa luam pennele. Ca doar se pot face paste cu ciuperci, smantana lichida si ceva branza, nu?

Asa ca, imediat, clatitele au fost in locuite cu minunatele penne in 3 culori. Reteta este foarte simpla, nu presupune foarte multe ingrediente si nici tehnici de gatit de Masterchef sau Hell’s Kitchen.

Este nevoie de ceapa, usturoi, smantana lichida, branza – cas, gorgonzola, parmezan, sau ce mai aveti prin casa, totusi excludeti din ecuatie branza topita sau cea de burduf; ciuperci, busuioc – noua mea obsesie – oregano, sare, piper.

Penne rigate ingrediente 2 72dpi

Pentru moment, va rog frumos sa nu pretindeti de la mine cantitati, fiindca mereu am avut o problema cu ele. Eu gatesc cam dupa ochi, si uneori mi se intampla sa rezulte mai mult decat mi-am propus. Promit ca, pe viitor, sa rezolv aceasta lipsa. Deocamdata, sa vedem de pennele noastre.

Se caleste frumos ceapa si usturoiul in  foarte putin ulei de masline  si apoi se adauga ciupercile. Lasam cateva minute la foc mic pana cand, ciupercile sunt gatite pe 3 sferturi. Adaugam smantana lichida, cam 200 ml, si dupa primul clocot branzeturile.

Penne rigate ciuperci tigaie 2 72dpi

Cand aceastea sunt complet topite si sosul a devenit pastos putem pune pennele peste si trece la partea a 2-a, mancatul. Desigur ca adaugam sosului pastele fierte, asa cum se cere la case mai mari, nu cum face Christi, care toarna sosul peste paste. Deh, fiecare cat a invatat… Oricum, rezultatul ar trebui sa va arate astfel:

Penne rigate final 72dpi

Pofta buna va doresc tuturor, si sa aveti un Paste Fericit!

 

Advertisements

5 thoughts on “Penne rigate cu ciuperci si parmezan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s