Calatorii

Lisabona-marea finala Champions League


Va salut cu mare drag din Lisabona, unde imi petrec luna de miere cu sotiorul meu drag. Orasul este o incantare, mancarea delicioasa- plina de pesti si fructe de mare; apartamentul care ne gazduieste 9 zile dragut,  fix in centrul capitalei Portugheze. Departe de mine de a va impuia capul cu ce minunatii se pot vizita pe aici, altul este scopul postarii. Aceasta excursie a fost gandita si rezervarile facute inca de anul trecut, fara sa stim (vedeti ce inseamna sa nu fi microbist?) ca vom prinde marea finala a Champion’s League fix aici si fix acum. Prima noastra reactie a fost: hai sa vedem si noi de niste bilete, ceva!  Cum sa ratam asa o oportunitate ivita peste noapte. Nici un fel de sansa!!!! Cel putin pe cale legala pauza, nimic. Inca nu ne-a oprit nimeni pe strada sa ne intrebe daca nu vrem sa luam la negru niste bilete.  Mare pacat! Oricum orasul s-a populat peste noapte (la propriu) de gasti intregi de masculi de diferite nationalitati, toti scapati de acasa, de sub atenta supraveghere a nevestelor/logodnicelor/prietenelor. Vai ce spectacol! Probabil ca multi dintre voi sunteti obisnuiti cu asa ceva; eu ma minunez zilnic fiindca este prima “experienta” de genul asta. Te duci dimineata la cafea pe terasa, la masa din fata 4 nemti cu 4 halbe de bere de-un kil-cine stie la a cata halba erau la doar 10 dimineata. In dreapta, 6 englezi cu canceul de vin rosu. Cand credeai ca le-ai vazut si auzit pe toate, pac! se aseaza in stanga vreo 3 romanasi de-ai nostri de iti termina timpanul cu povestile lor stupide de atoatecunoscatori ai acestui oras.
Acestea fiind intamplate te gandesti sa vizitezi ceva care sa se situeze cat mai departe de centru, ajungi acolo si? Trecand peste mereu existentele grupuri organizate de rusi, chinezi, si alte natii, grupuri masive de masculi beti turta la 12 la amiaza. Seara daca vrei sa gusti o maslina, un pahar ca porumbeii trebuie sa-ti alegi cu mare atentie localul ca sa nu risti sa verse pe tine ceva mancare sau bautura, poate si mai rau. Se canta, mai exact se urla pe strazi fara incetare, printre claxoane lungi ca cele de la nuntile de acasa.
Christi se intreba aseara, oare cum ar fi sa ai prioritate la bilete daca iti duci consoarta cu tine pe stadion. Pai cum Doamne si fereste s-a si putut gandi! Economia in perioada asta ar scadea semnificativ, numarul barbatilor iubitori de fotbal ar scadea brusc si magazinele de firma ar pierde 50% din castiguri.
Pana azi a fost cum a foat dar azi e marea finala si sunt curioasa ce o sa fie in centru dupa meci!

image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s