My first US experience

Au si americanii cu ce se lauda


Servus toc dragilor! Cine ma cunoaste, stie ca fac terapie prin shopping. Cand nu am motive serioase pe care sa dau vina, fac shopping de bucurie, de placere, de ce vreti voi dar musai fac shopping. Ar fi trebuit sa fiu extrem de bucuroasa ca am ajuns in State, doar cu un mic bagaj de mana. Si trebuie sa recunosc ca, pentru o perioada de timp am si fost ultraincantata.  Dar perioada asta a tinut putin si a trecut repede. Marfa pe care am vazut-o eu prin magazinele din mallurile vizitate-si trebuie sa recunosc ca am vizitat cateva -nu mi-a fost pe plac mai deloc. Brandurile nu m-au dat pe spate cu modelele afisate, in schimb cred ca ma pot lauda cu vreo  2 riduri in plus,  din cauza strambaturilor involuntare dupa citirea etichetelor cu preturile.  Asa ca, am navigat eu ce am navigat pe net si am gasit cateva siteuri cu haine dragute la preturi rezonabile.Ca tot omul, normal ca am comandat una, alta printre care si o rochie extrem de simpatica.

image

Tot astept coletele ca numa’ maine nu-i poimaine si bate la usa Craciunul…rochia fiind numa’ buna pentru seara de ajun. Astazi bucurie mare cand aud soneria. Aproape ca am dat jos cana de cafea de pe masa in graba mea de a ajunge la usa, nemaitinand cont de vanataia de pe picior. Deschid usa… era coletul. Tipul de la FedEx deja pornise spre alta locatie-au astia obiceiul ciudat de a lasa coletul/plicul sau ce o fi la usa, fara sa astepte o confirmare de primire sau altceva. Nu vreau sa-mi imaginez ce s-ar intampla daca ar importa cineva sistemul asta de livrare in tara.

image

Sa revenim la oile nostre; am luat cutia si pac, tac in cateva secunde era deschisa. SURPRIZA! UIMIRE! Cutia plina cu diverse bluzite din bumbac, neavand nici un fel de legatura cu mine. Bun am zis! Inainte sa ma apuc de injurat ca au gresit comanda am aruncat un ochi pe adresa. Minunat! Gresise FedEx guy apartamentul. Imi trag ugly butii in picioare, imi croiesc drum prin zapada si ma pornesc spre apartamentul cu pricina sa dau cutia si sa ma scuz ca am deschis-o. In drum, ma intalnesc cu o madama de la UPS, alta firma minunata de curierat; individa flutura un plic si, fericita ca ma vede incerca sa mi-l paseze. Nu, nu, nu e pentru mine, e a vecinei de vizavi zic si imi continui drumul. Rezolv problema cu vecina, care mai avea vreo 4 cutii in fata usii. Le verificam pe toate, crezand ca au lasat la ea ceva pentru mine. Ohhhh, dar nici vorba! Pentru mine 0 colete azi dar, dar! Am gasit un colet care trebuia sa ajunga in cu totul si cu totul alta parte a orasului. Ca sa aveti o idee, eu stau pe strada cu numarul 5 in partea de nord si coletul trebuia sa ajunga de fapt la cineva de pe strada 38 in partea de sud. Ajung acasa si gasesc in fata usii plicul care trebuie lasat la apartamentul de vizavi, de parca nu-i explicasem de 2 ori femeii ca plicul e pentru cutia postala pe care scrie Valencia. L-am mutat si acum ma gandesc cum sa obtin niste banuti fiindca azi am lucrat pentru 2 firme de curierat.

Tanti, nenea! Oare coletele mele unde le-ati dus, la cine o ajuns?
Cargus, Fan Curier, FedEx sau UPS! Oare care e diferenta?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s