Cuisine · My first US experience

Ce mancam prin tari straine


Salutare tuturor! Am ajuns acasa in Grand Forks dupa o saptamana la Boston; oras mare si frumos cu universitati celebre (Harvard), cu vedere la oceanul Atlantic, cu un centru cu cativa zgarie nori si oaresce  mari magazine, dar din pacate fara o cafenea ca acasa, in care sa poti bea un cappuccino sau un espresso care sa te unga pe suflet, mai ales ca e cam frig afara.
Bostonul are cunoscutul freedom trail: un traseu marcat printr-o dunga rosie ce traverseaza centrul orasului si te duce spre 17 monumente: biserici, muzee, cladiri istorice etc. Pe parcursul traseului sunt marcate din loc in loc informatii despre cladiri sau evenimente istorice marcante. Ideea acestui traseu a fost a jurnalistului american William Schofield si dateaza din 1951. Primarul orasului din acea perioada a pus in practiva ideea si de atunci freedom trailul este un punct de atractie turistica in Boston. Mai multe detalii despre trail gasiti AICI

image

Daca urmezi linia rosie, la un moment dat ajungi la o hala imensa: piata. Initial am crezut ca este vorba despre o piata imensa asemanatoarea cu cea din centrul Budapestei, plina cu carnareturi, condimente si alte minunatii, dar m-am inselat. Este vorba de fapt despre un imens food court : Quincy Market.
Sa intram, zic eu!

De la fructe, la freshuri, inghetate, prajituri, hamburgeri, fripturi de porc si de vita, mancare italieneasca, chinezeasca, mexicana, seafood si multe altele, cam de toate.

image

image

image

image

image

image

image

image

Din pacate nu toti au fost incantati de aparatul foto indreptat spre galantarele lor asa ca, acesta este motivul lipsei imaginilor cu hotdogs, hamburgeri, pizze si alte mancaruri. Acest lucru nu m-a convis sa renunt la aceasta postare, mai ales dupa ce am cumparat plina de pofta si entuzism un panini cu pui si pesto. Trebuie sa recunoasteti ca nu arata rau deloc! Dar nu va luati dupa asta; efectiv nu l-am putut manca de cat ulei mustea intre cele 2 felii de paine. Cu regret trebuie sa spun ca sunt tari in multe chestii americanii, dar mancarea nu e punctul lor forte. Aici nu intra in discutie restaurantele cu 5 stele Michelin de care nu te prea poti atinge daca esti un cetatean de rand.

image

4 thoughts on “Ce mancam prin tari straine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s