Cuisine

Supa de rosii


No salutare din Grand Forks, ND, unde inca nu a venit toamna; in afara de vreo 3-4 zile mai ploioase, mai vantoase si mai putin prietenoase, vremea e insorita, cu temperaturi zic eu, destul de ridicate pentru luna octombrie-daca eu ma pot duce seara in pantaloni scurti la sala, pe jos, inseamna ca vorbim de temperaturi ok. Sa depasim momentul vreme si sa trecem la chestiuni culinare. M-am pornit azi foarte hotarata sa produc o supa de rosii. M-am documentat, am verificat frigiderul si am facut o scurta lista de cumparaturi. De curand, am descoperit un supermarket aproape de noi si cum avem biciclete si vremea a tinut cu noi, am mers pana la Hugo’s sa iau ce-mi lipsea; nu mare lucru, putina carne cu os, putea fi de orice fel:porc, vita, pui si niste bulion. M-am tot gandit eu ce carne sa iau si, pana la urma am decis ca niste pulpe inferioare cu os si piele pe ele ar fi perfecte. Aici a intervenit Christi: hai mai! Daca faci cu pui eu nu manac carnea din supa! Nu mai bine cauti tu o vita, ceva? Si mi-am reluat cautarile pe rafturi pana cand, brusc , foarte fericita, mi-am zis: asta e frate! Am gasit! Beef for soup! Era de fapt un os cu maduva si putina carne pe el. Christi, Christi! Gata. Am gasit. Asta il iau; numai bun o sa fie. Christi, sceptic: esti sigura ca nu-I ceva in neregula cu el? Poate e pentru caini, ceva! Bine, no! Nu vezi ca oamenii astia is cumpara doar semipreparate…crezi ca se apuca vreunul sa fiarba supa pentru catei?
Pe scurt, am plecat fericita din magazin cu osul de vita. Cu mult entuziasm m-am pus pe gatit cand am ajuns acasa. Am facut niste poze, 3-4 si a 5-a ca sa am de unde alege pentru postare, si astea doar cu ingredientele.

image

Va rog sa observati beeful for soup!!!!! Se vede frumos in dreapta.

image

L-am pus la fiert…dupa vreo jumatate de ora m-am apropiat ca sa despumez putin. Vai! Ioi! Dezastru…imi pare rau, dar nu aveam cum poza mirosul. INGROZITOR!! Nu stiu, nu pot si sincer, nu vreau sa-l descriu. Daca l-as fi putut poza cumva va asigur ca v-ar fi puscat retina. De stricat, nu era stricat, ca doar inainte de a-l pune la fiert am mirosit si verificat. Si acum, la destul de multe ore distanta, mi-a ramas in nari. Brrrrr!!!!
Si eu, bucuroasa ca am gasit os cu maduva. In fine, mi s-a parut pana la urma, haioasa cumva toata faza si m-am gandit ca ar fi distractiv sa postez ceva ce nu mi-a iesit. Ca ce ne iese, imediat postam si ne laudam. Azi, ma laud cu o supa de rosii ratata!

Sharing is caring 😉

4 thoughts on “Supa de rosii

  1. deci: n-am inteles ?? era comestibila supa sau nu te puteai apropia de ea din cauza mirosului ??
    – unde a fost “greseala” ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s