Cuisine

Friptura de vita & orez cu ciuperci, ardei si curry


Salutare! Ziceam in a doua postare cu parcul Yellowstone de o friptura foarte buna de vita, mancata de Christi intr-un orasel de la poalele muntilor, numit Bozeman. Aici am gasit un restaurant tipic american cu porc si vita exceptional gatite.  Mi-am zis ca a venit momentul sa incerc iarasi sa gatesc carne de vita; acasa la Cluj am tot incercat fara succes. Am inteles ca este vita argentiniana la Metro, dar nu am card si sincer, nu-mi prea place supermarketul asta. Multa vreme am crezut ca nu-mi iese mancarea cu vita din cauza ca greseam eu fundamental pregatirea si apoi gatitul ei. Mi-am luat inima in dinti si am cumparat o bucata de pulpa de vita si mi-am propus sa fac o friptura.
Am citit, ca de obicei mai multe retete pe net si, ca niciodata, pana la urma am facut marinata exact cum am avut eu chef. Ingredinetele au fost: sare, piper, boia, busuioc, ulei de masline;

image

Le-am amestecat toate si apoi am uns carnea de vita cu ele. Ulterior am adaugatsi niste catei de usturoi. Aveam prin casa apio, ardei si ceapa rosie, asa ca, am decis ca as putea pune carnea pe un pat de bucati de apio, felii de ardei si ceapa taiata julien. Nu am pus carnea la rece dupa ce am pregatit-o asa fiindca, citisem la un moment dat, ca se intareste daca nu o lasi sa ajunga la temperatura camerei si o gatesti asa rece.

image

image

image

image

Am pus carnea in cuptorul preincalzit, nu inainte de a turna nitel vin rosu demidulce pe ea. Am lasat-o acolo aproximatix o ora jumatate, timp in care am mai verificat-o si din timp in timp am mai adaugat putin vin.
Intre timp am pregatit ingredinetele pentru un orez cu ardei, ciuperci si curry.

image

image

image

image

Pofta buna! Carnea a fost well done, la cererea lui Christi; asta nu a insemnat ca nu a fost frageda si ca nu n-i s-a topit in gura….a fost bun bun!

image

Advertisements

2 thoughts on “Friptura de vita & orez cu ciuperci, ardei si curry

  1. It’s not a difficult recipe. You have a piece of beef and the spices: salt, pepper, basil and paprika. You put all this spices together and add 2 spoons of olive oil, then grease the meat. Do not forget to make some cuts in the meat for the fresh garlic…then you slice julien some onion and pepper, add some piece of apio and the beef over it; pour a half glass of wine and put this in the oven for 1.30 or 2 hours.
    For the rise…it’s everiting in the pictures, nothing further. Thanks for appreciation!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s