Cuisine · My first US experience

Cartofi umpluti (cu ciuperci, bacon, sunca si ricotta)


Salutare tuturor! Vineri am fost la un party, primul meu party de cand am ajuns in state. O petrecere cu universitari, informala; am avut grija sa intreb gazda daca trebuie sa ducem ceva cu noi sau e de ajuns sa ne prezentam la fata locului. Dupa cum banuiam, raspunsul a fost: you can bring a side dish or  a dessert! 
Cum eu nu sunt o mare specialista in deserturi am preferat sa pregatesc o garnitura care sa mearga cu puiul pe care l-au pregatit ei, ca si gazde sau cu orice alt fel de carne. M-am tot gandit si razgandit, pana la urma am decis sa fac acesti cartofi umpluti; am modificat putin reteta initiala, adaugand ciupercile sotate in ecuatie.
Pentru cartofii umpluti este nevoie de: ceapa verde, sunca afumata si/sau bacon, mascarpone sau ricotta, unt,  sare, piper si desigur, sa nu uitam cartofii; eu am adaugat si ciupercile, de la mine putere fiindca mi s-a parut ca ar merge in combinatie. Este foarte adevarat ca mi-am dat mai mult de lucru dar zic eu, a meritat.

image

Sa incepem cu inceputul, zic eu! Am spalat cartofii si i-am pus la fiert in coaja. Dupa aproximativ 30 de minute au fost gata si i-am lasat sa se raceasca putin ca sa-i pot curata mai usor. Intre timp am pregatit ciupercile, si le-am sotat cu nitel unt in dry cooker; le-am condimentat cu sare, piper si putin busuioc; cand au fost gata am adaugat si patrunjel proaspat.

image

image

Am lasat si ciupercile la racit si m-am apucat de umplutura cu ceapa verde, sunca si/sau bacon si ricotta. Reteta initiala spunea ca trebuie folosit mascarpone dar, foarte ciudat ca nu am gasit in supermarket asa ca, am inlocuit mascarponele cu ricotta. Nu a fost o greseala sau o alegere proasta, pana la urma. Le-am taiat toate marunt si apoi am adaugat sare si piper.

image

image

image

Intre timp cartofii se racisera, i-am curatat si m-am apucat sa tai cate un capacel pentru fiecare, apoi sa-i scobesc cu lingurita ca sa fac loc pentru umplutura. Am avut putin de furca cu ei fiindca am cumparat un soi mai sfaramicios, dar pana la urma, am reusit. Pregatisem un vas termoizolant pe care l-am uns cu putin unt in care am pus cartofii pregatiti pentru a fi umpluti.

image

Am pus prima data ciupercutele si apoi am adaugat amestecul cu branza.

image

image

Nu i-am umplut cu forta, ca sa nu curga pe langa si sa le stric aspectul. Am adaugat si capacele si peste am pus nitel unt.

image

In momentul acesta cartofii erau aproape gata. I-am lasat asa, acoperiti cu o folie si am fugit sa ma pregatesc si eu.  Ajunsa la petrecere m-am sincronizat cu gazda care pregatea puiul la gratar. In ce sens? Am pus acolo cartofii la cuptor pentru 15 minute, ca sa se rumeneasca, sa fie calzi la timp.  Eu cred ca au fost un succes din moment ce cred ca am fost singura care a plecat cu vasul gol acasa;)
Fiecare a adus cate ceva: unii paste, altii risotto si multi au adus deserturi. M-am indragostit de una dintre prajituri si sper, ca in curand sa obtin reteta.
Cartofii au mers bine si cu vinul rosu …

image

Reteta originala o gasiti aici:
http://www.petitchef.ro/retete/altele/cartofi-umpluti-cu-mascarpone-si-sunca-afumata-fid-1320443#U756HB3I1KYCAjPd.99

Pofta buna si o duminica frumoasa in continuare!

Advertisements

6 thoughts on “Cartofi umpluti (cu ciuperci, bacon, sunca si ricotta)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s