Calatorii

Paradisul pierdut?


Kalispera dragii mei! Azi dimineata m-am trezit pe racoare, in mirosul de cafea gata facuta de Christi. Am iesit pe micuta noastra terasa plina cu flori si umbroasa. M-am intins somnoroasa inca si atunci am auzit: motoare pornite, ceva greu aruncat pe drum, multe voci… M-am apropiat de gard si am vazut minunea; la 7 si putin intr-o duminica dimineata vreo 4 greci descarcau saci de ciment si o basculanta cu nisip. Am baut pe fuga cafeaua care parca nu mai avea aceiasi aroma placuta si ne-am indreptat spre plaja; soare, briza, cateva valuri, totul parea perfect. Am facut baie, plaja- ca tot omul in concediu la mare. Pe cand citeam mai bine facand abstractie pe cat posibil de zecile de greci care puneau stapanire pe plaja incetul cu incetul mi- a atras atentia un grup destul de mare format din vreo 5 cucoane si un copil aproape obez de vreo 5-6 anisori care s-au oprit exrem de aproape de sezlongurile noastre. Pana aici nimic
iesit din comun; ma pregateam chiar sa citesc in continuare cand mi- a atras atentia faptul ca madamele il ajutau pe copil sa faca pisu’ la nici jumate de metru de noi. In timp ce ele aveau grija de micul domn Goe au aparut si barbatii care pret de vreo 10 minute au tot montat umbrele, corturi si alte cele aproape unrcandu-se pe noi. Ala a fost momentul in care am zis ca e cazul sa ne retragem- era deja amiaza; nu de alta da imi era frica ca il apuca pe copil nevoile exact langa piciorul meu si nu vroiam sa risc sa ma murdareasca. Asa ca, am decis sa ne intoarcem spre micul nostru colt de paradis.

20130811-200439.jpg

20130811-200450.jpg

Uitasem intre timp de ce se intampla dimineata peste drum. Probabil inconstient sperasem ca cetatenii greci sa fie rapusi de caldura si sa plece spre casa. Nici vorba si nici o sansa. Am mancat ciorba de perisoare facuta ca la mama acasa in tipete si zgomot de diverse utilaje pe care nu m-am abtinut sa nu le pozez.

20130811-200859.jpg

20130811-200911.jpg

Dupa masa ne-am dus spre mare, dar nu spre plaja; spre un golf linistit pe care l-am gasit in prima calatorie de anul acesta pe insula. Am putut sta in liniste, la o lectura placuta.

20130811-201212.jpg</as

Ne-am regasit pentru moment paradisul la Giorgos, gazda noastra de suflet din Creta.

20130811-203215.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s