Cuisine

Cartofi frantuzesti


‘Neata! In weekend am facut cartofi frantuzesti; daca cauti pe net reteta gasesti foarte multe modalitati de preparare, dar eu ii pregatesc simplu, doar cu cartofi, oua, smantana,  cascaval ras si desigur sare. Piperul era pe masa fiindca tocmai il cumparasem.ingrediente

Am spalat cartofii si i-am pus la fiert in coaja; am pus si ouale la fiert- aveam niste oua de casa care riscau sa se strice- ca sa evit risipa am ales sa gatesc felul asta de mancare. Am luat un vas termoizolant si l-am uns cu unt, iar apoi am pus nitel pesmet ca sa nu se prinda primul strat de cartofi.

uns

Dupa ce au fost fierti cartofii, i-am curatat si i-am taiat rondele; la fel si ouale. Primul strat de cartofi.

primulstrat

Am adaugat multa, multa, foarte multa smantana si apoi ouale.

smantana&oua

Si cascavalul ras.

sicascaval

Apoi inca un strat de cartofi si am dat la cuptor.

lacuptor

Dupa aproximativ 15-20 de minute am scos vasul din cuptor si am mai pus un strat de smantana si de cascaval ras. In stanga inainte sa mai pun in cuptor pentru 10 minute si in drepata la sfarsit, gata! Putem manca!

gata

Pofta buna!

poftabuna

Sa ne fie de bine!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s