Cuisine · De weekend

1 Iunie. Negreni. Rural BBQ revisited


Hey! Acum vreo 3 saptamani fusesem invitati la un gratarel, pe vale, de gasca de la tara ( baietii cu care a copilarit Christi, foarte de treaba tipi); am vrut atunci sa fac un post , dar din motive obiective nu mi-a iesit combinatia. Stiti cum sta treaba cu socoteala de acasa care nu mai ajunge sa se potriveasca la fata locului. Ramasesem intelesi ca in week-end-ul cu 1 iunie sa facem noi o mica petrecere campeneasca; cam aceleasi persoane, alti organizatori.

Cu toata vremea asta rece, instabila si  ploioasa vineri dupa-masa ne-am pornit spre casuta de la Negreni.  Sambata de dimineata am dat o fuga la  Huedin sa luam carnurile de porc de la carmangeria lui nea’ Kovacs. Am targuit niste ceafa, piept cu os, mici si desigur o slaninuta.

porcul

Seara nu putea sa inceapa altfel, decat cu un foc numa’ bun.

foc

Am pus la inceput, niste ardei rosii grasi pe gratar; salata am facut-o cu putin otet si sare; simpla, dar buna.

ardeii

aproape copti

Vedeta a fost porcul, normal-pentru  amicii de la Negreni cu siguranta nimic din ce zboara nu se mananca. Deci, porcul,  in diverse forme:

Gratarele cu sare, piper, boia si zeama de lamaie

gratarele Si pieptul cu os, asezonat simplu cu sare, piper, boia

IMG_3647No binie, nu se putea fara slanina! Am avut si ceapa verde

IMG_3650Dupa cum ziceam,porcul a fost vedeta serii. Micii au fost cei mai cei de aceea n-am apucat sa fac nici o poza, nimic. M-am intors de 2 ori si erau gata. Am mancat bine, am baut la fel de bine, pana a aparut a 2-a vedeta a serii, viezurele ( pentru oraseni bursuc, Meles meles pentru pretentiosi si specialisti)

bursuc

Tipu’ din poza, in varianta agresiva, a terorizat: 2 caini, gaini mai multe, sateni care pana la urma s-au mobilizat si au reusit, cu greu sa scape de bursuc. Am ras foarte bine, pacat ca nu ati fost si voi acolo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s