Calatorii

Bella Italia (V) Shoping & Padova


Hey! De buna dimineata am pornit la  un mic shoping; vazuse Christi un outlet de trekking care ieri fusese inchis si a fost musai sa ajungem acolo. Initial recunosc ca am bombanit fiind vorba de bocanci si haine de munte dar, pana la urma, eu am iesit cea mai castigata de acolo.  Am luat bocanci de care nu gasesc in Ro si din cauza numarului mic pe care-l port la picior, pantaloni de munte de vara si o camasa. Pe scurt m-am echipat din cap pana in picioare pentru sezonul de vara 2013 😉

IMG_3153

Bocancii au si niste fratiori mai mari:)

IMG_3155

Aceste lucruri fiind rezolvate am putut porni spre Padova. La gara am ratat trenul la mustata asa ca am baut o cafea in localul garii si am avut vreme si de o  scurata sesiune foto.

IMG_3138

IMG_3139

Dupa aprox o ora de mers cu trenul am ajuns la Padova, despre care recunosc ca nu stiam mai nimic decat ca, in trecut,  boierimea tanara venea la studii pe aici.  Fara nici un fel de explicatie logica, de cum am pasit in oras mi s-a parut neprietenos. Am ajuns repede in centru unde, in afara de magazine, nu mi s-a parut nimic interesant. Multi imigranti,  unii au si incercat sa imi vanda niste ceasuri, fake-uri logic. Tot incercand sa gasesc ceva frumos in jurul meu am dat peste urmatorul afis:

IMG_3141

Normal ca dupa ce am citit minunea asta sentimentul de neprietenie ce mi l-a dat de la bun inceput Padova s-a accentuat. Mi s-a parut evident ca textul e facut de italieni.  Am cautat si afise in care sa ii trimita la orezariile lor pe imigrantii asiatici si la bananierii lor pe cei africani. N-am gasit, probabil ca astia sunt bineveniti.

Cam asa arata centrul vechi

IMG_3142

IMG_3144

IMG_3145

IMG_3143

Am incercat sa ma inveselesc putin facand shoping dar mare parte a magazinelor erau inchise pentru pauza de masa. Abia am asteptat sa ma intorc la mica pensiune unde stam. Pana la urma nu e obligatoriu sa ne entuziasmeze toate locurile pe care le vizitam.

Seara frumoasa si spor celor care se intorc maine cu forte proaspete la joburi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s